Den perfekta miljön för en tjejfestival

Vill du skapa en festival bara för tjejer finns det en massa saker att tänka på. Ska det till exempel vara en renodlad musikfestival eller ska det finnas ett bredare utbud av kultur? Hur stor ska festivalen vara, och var passar det att ha den?

En inbjudande festival

Många som blir intresserade av en festival dit bara tjejer får komma blir det eftersom de tänker sig att det blir en mjukare och mer tillåtande miljö. Det de ser framför sig är att det blir ett sammanhang där de inte behöver vara rädda eller på sin vakt, eller behöver räkna med att hela tiden få sitt utseende bedömt. Det blir med andra ord ett sammanhang där det är lättare att slappna av. Ska du skapa en festival kan du fokusera på detta även när du bygger upp själva miljön. Du kan skapa områden som är gjorda för att chilla, som till exempel olika loungeområden. Hos Stenbolaget finns dekorsten och mursten, och annat du kan behöva. Sten kan användas för att skapa gångar, du kan lägga plattor för att få en bra grund för utemöbler och det kan vara perfekt med sten om du vill göra avskiljningar av olika slag. Att dela upp området till exempel med lägre murar som du kan skapa med hjälp av Stenbolaget är ett bra sätt att få det trivsamt. Kombinera det med inbjudande möbler och textilier i mjuka färger, så kommer hela området kännas mer avslappnat. På det sättet förstärker du det dina gäster förväntar sig av en festival för tjejer, oavsett vad det sen finns för artister och andra programpunkter.

En scen som känns nära

Du kan sen använda dig av samma stil när du bygger upp scener och andra platser för uppträdanden. En scen byggd av sten från Stenbolaget kommer kännas mer rustik, nära och speciell, än om du väljer att använda dig av ett släp eller en mer traditionell scenuppbyggnad. Vad det ska finnas för artister och arrangemang på din festival påverkar såklart hur scener och resten av området kan se ut. Är det större artister och mer publik krävs ett helt annat säkerhetstänk, som kan påverka hur mycket utrymme det kan finnas för loungeområden och annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *