Vem får vara med på festivalen?

När det gäller festivaler bara för tjejer är det just tjejer och kvinnor som är välkomna. Det kan dock förekomma manliga artister och manlig personal. Gästerna ska dock vara kvinnliga för att bli insläppta. De här reglerna gäller oftast också på campingen om en sådan finns på festivalområdet. Det betyder att man inte kan ta med sig en manlig partner till exempel.

Åldersgränser

Olika typer av festivaler har olika åldersgränser. På en del festivaler är ljudnivån lägre och alkohol förbjudet. Då är ofta även barn välkomna. När det gäller barnen kan pojkar också vara välkomna upp till en viss ålder.

Även när det gäller andra festivaler kan barn få vara med. Då får man dock ofta inte vara närmast scenen med dem och dessutom ska barnen hållas på campingen efter en viss tid. Som förälder eller anhörig måste man hålla koll på barnen. Att sätta sig och dricka alkohol brukar alltså inte vara tillåtet om man har barn med sig.

Några övre åldersgränser finns inte på festivaler. Så länge man är tjej eller kvinna är man välkommen även om man är äldre än den tilltänkta målgruppen.

Vem är kvinna?

Ett ämne som varit mycket aktuellt under de senaste åren är hur man ska definiera vem som egentligen är kvinna. De flesta festivaler bara för tjejer brukar se till vilket kön personen upplever sig som. Andra går efter det juridiska könet. Det här kan alltså vara bra att kolla upp innan man köper en biljett till en festival endast för tjejer. Att komma dit för att nekas inträde på grund av att en annan bedömning görs kan vara mycket snopet.

Just när det gäller festivaler bara för kvinnor diskuteras det också kring om de är diskriminerande. Diskrimineringsombudsmannen har gjort ert par uttalanden men festivalerna finns fortfarande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *