Tält, sovsäck och annat för övernattning

Beroende på hur man ska övernatta under festivalen kan man behöva lite olika saker. Ska man tälta behövs generellt sett mer saker än om man ska bo på ett hotell. Men vad kan vara bra att ha?

Tält

Om man ska tälta på festivalen kan det vara klokt att tänka efter lite kring vilket tält man väljer. Till exempel är det klokt att antingen välja ett tält som inte ser ut som alla andra, eller att märka ut det på något sätt. Det kan annars vara svårt att komma ihåg var man placerat sitt tält. Man bör också se till att tältet passar årstiden. På en varm sommardag behövs inte ett riktigt lika rejält tält som om man ska tälta en regnig höstdag.

Sovsäck och liggunderlag

När man tältar är det skönt att ha ett liggunderlag. Det består ofta av en mjuk dyna. Det finns också uppblåsbara liggunderlag. Det gör att du kan sova betydligt bekvämare under natten. När du kommer upp lite från marken slipper du också den kyla som kommer därifrån. Du riskerar inte heller att fukt tränger upp från marken, genom tältduken och in i sovsäcken.

När man tältar behöver man också en sovsäck. Att bädda med lakan och täcke är sällan speciellt bra. En sovsäck rullar man bara ut och kryper ner i. Sovsäckar finns i väldigt många olika material och varianter. En del av dem är bekväma att sova i även om det blir flera minusgrader, medan andra passar bättre på sommaren.

Sängkläder för vandrarhem

På hotell finns sängkläder på rummet. När det gäller vandrarhem är det inte lika självklart. Ibland kan man hyra sängkläder, andra gånger behöver man ta med sig det själv. I de allra flesta fall accepteras det inte att man har sovsäck på vandrarhemmet utan det ska finnas riktiga lakan. Om man sedan vill ha en sovsäck istället för täcke brukar det gå bra.

Kläder att sova i

Om man ska tälta kan det vara bra att tänka på att nätterna kan vara kalla. I de fall man behöver gå på toaletten under natten kan det också vara skönt att ha på sig lite rejälare kläder. En bra pyjamas är inte fel. Det kan också vara skönt att ha en sådan om man ska sova i en sovsal på vandrarhem. Då känner man sig inte lika utlämnad. Om man bor på hotell har man i de allra flesta fall rummet för sig själv eller tillsammans med någon man känner. Då kan man sova lite mer fritt i vad man vill. Det är dock klokt att inte glömma kläder att sova i. Att behöva övernatta i jeans eller klänning är ofta inte allt för bekvämt, speciellt inte under flera nätter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *