Klä dig som du vill på festival!

Många tjejer har fått nog av otryggheten som råder på festivaler. Därför gjorde Emma Knyckare slag i saken med Statement-festivalen. Det blev världens första musikfestival som arrangerades endast för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Fenomenet väckte stor uppmärksamhet och festivalen anmäldes och fälldes för diskriminering av Diskrimineringsombudsmannen. Det verkar dock bara ha gett bränsle åt elden och allt fler kvinnor har visat intresse för mansfria festivaler där de kan festa och klä sig som de vill utan att riskera att bli sexuellt ofredande. Här kan du läsa mer om de bästa kläderna för festivalen.

Varmt och bekvämt

Det viktigaste när det gäller klädsel på festival är att du känner dig bekväm och att kläderna är tillräckligt varma. Om du ska på festival i Sverige är risken stor att det blir kallt på kvällen eller börjar regna. Hos Busnel hittar du varma koftor, jackor, halsdukar och mössor. Varumärket grundades i Frankrike 1920 och under andra världskriget levererades koftor av högkvalitativ ull till den franska armén. Än idag är deras koftor värmande och de har även fått sig ett rejält lyft stilmässigt.

Favoritplaggen

På festival har du rätt att se ut som du vill och känna dig trygg. Det är en självklarhet för många, men övergrepp på musikfestivaler har gjort att många kvinnor, icke-binära och transpersoner inte känner sig trygga. Du har rätt att klä dig precis som du vill när du går på festival. Välj de plagg som du tycker är allra finast och bär dem med stolthet.

Stövlar och regnkläder

Förutom varma och fina kläder kan det även vara bra att vara lite praktiskt när det är dags att packa för festivalen. Det är inte ovanligt att det ösregnar på sommarfestivaler i Sverige. Eftersom Sverige är ett land med osäkert sommarväder kan det vara en god idé att packa både stövlar och regnjacka om festivalen är utomhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *