Packa rätt och säkert

Det är klokt att se över hur man packar, inte bara vad man packar ner. Vissa mer eller mindre kastar ner sina saker i en plastkasse. Det är varken ett smart, bekvämt eller säkert sätt att packa på. Påsen kan gå sönder, den är ofta obekväm att bära och dessutom är packningen inte speciellt skyddad mot regn. Ska du åka buss till festivalen bör du också vara medveten om att din packning kan behöva förvaras i packningsskåpen på bussen och en plastkasse håller troligen inte så bra där.

Välja rätt ryggsäck

En ryggsäck är smart att packa i. Det är lättare att bära tung packning på ryggen och dessutom har du båda händerna fria. Ryggsäckar finns i flera olika varianter och storlekar. Det kan vara klokt att se till sin egen packning och därefter välja en ryggsäck som är lagom stor. Det är också klokt att se till om ryggsäcken är vattentät eller inte. Det finns också ryggsäckar som har en stol fastsatt vid dem. Det kan vara väldigt smidigt. Då slipper man sitta på marken eller på golvet i tältet.

En ryggsäck är också bra på så sätt att man kan fästa tältet och annan utrustning i den. På så sätt behöver man inte bära flera saker utan man har allt smidigt samlat.

Förvara värdesaker under festivalen

Under festivalen kan det vara lite svårt att förvara värdesaker. Det bästa är att inte ta med allt för mycket som har ett större värde. En mobil är dock bra för säkerhet och lite kontanter kan vara bra att ha. Kontanterna kan man lägga i strumpan. Där ligger de säkert. Det gäller bara att komma ihåg att de ligger där. En mobil kan förvaras i fickorna, och när man sover kan den ligga under kudden. Bor man på hotell finns det ibland säkerhetsskåp på plats. I regel ligger sakerna också säkrare där än i ett tält även om man inte befinner sig på plats på rummet.

Om det börjar regna

Vattentät packning är alltid att föredra. Blöta kläder eller en våt sovsäck är sällan roligt. Det finns vattentäta ryggsäckar och väskor. Det kan också fungera att trä en plastsäck över packningen. För ryggsäckar finns det också olika överdrag som dras över väskan. Det gör att packningen håller sig betydligt torrare. Även på plats i tältet kan det vara bra att skydda packningen. Om det läcker in vatten i tältet kan packningen annars bli blöt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *