Festivaler med religiösa teman

Det finns också en del religiösa festivaler. Det behöver inte vara Svenska Kyrkan som anordnar dem utan det kan också handla om missionsförsamlingar, pingstförsamlingar eller liknande. Festivalerna behöver inte handla om att deltagarna ber flera timmar om dagen.

Vad händer på en religiös festival?

På en festival av den här typen kan allt ske. Det kan vara lekar för barn och yngre deltagare, föreläsningar, predikan, berättelser och mycket annat. Det kan också vara matservering och en hel del annat. Övernattning kan förekomma men så är inte alltid fallet.</p>

Måste man vara religiös för att delta?

Det finns inga krav på att man ska vara religiös för att man ska få delta i festivalen. Festivalen kan också vara ett sätt att få fler personer intresserade av religionen och av kyrkan eller församlingen som anordnar den. Om man inte är religiös kan det ibland förekomma frågetecken till varför man deltar och ibland kan man vara ensam som inte är starkt troende. Det brukar dock inte vara någon som tvingar en att börja tro. Festivalen ska helt enkelt vara för alla som vill delta. Om den är avsedd att vara enbart för tjejer ska alla tjejer och kvinnor få vara med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *