Festivaler för tjejer

Genom SVT har en del rapporterats om festivaler för tjejer. Då har det bland annat handlat om att festivaler av den här typen tett sig diskriminerande. Men riktigt så är inte fallet. I de allra flesta fall är festivalen riktad till kvinnor, icke-binära och transpersoner. Om en man försökt köpa biljetter har denne fått göra det, och tidigare år har det faktiskt funnits män som besökt festivalen. Någon ren diskriminering på plats har alltså inte förekommit utan det har främst varit kommunikationen kring festivalen det resonerats om.

Varför festivaler för tjejer?

Många festivaler för tjejer anordnas just för att tjejer, icke-binära och transpersoner ska kunna ha en fristad där de inte behöver känna sig hotade. Festivalarrangörer menar att de anordnar festivalen fram tills dess att män lärt sig bete sig. Det handlar helt enkelt om att många känner sig utsatta och faktiskt råkar ut för olika brott på festivaler där könen blandas.

Mindre brott

Just de så kallade mansfria festivalerna verkar fungera. Det finns faktiskt inte några brott rapporterade från dem. Om det trots allt förekommit är svårt att säga, men de har i alla fall inte anmälts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *