Säkerhetsprylar

I tidningen Expressen kan man läsa om att tjejer och kvinnor har lyckats skydda sig mot våldsbrott genom att använda olika säkerhetsprylar. De är ofta små och de väger inte speciellt mycket. Däremot är de väldigt bra livräddare om man på en festival bara för tjejer skulle råka ut för något. Men vilka säkerhetsprylar finns det egentligen?

Pepparsprej eller liknande

Pepparsprej, förblindande sprej samt andra typer av försvarssprayer är riktigt bra. De gör att man kan slippa undan förövaren. Sprayen gör det svårt för den som sprejas att andas, och ögonen kommer att svida samt tåras. Det gäller dock att se till att sprayen är laglig.

Överfallslarm

Ett överfallslarm är en liten dosa som ger i från sig höga ljud och ofta även ljus. Det gör att omgivningens uppmärksamhet riktas mot ljudet och förövaren skräms iväg. Larmet aktiveras genom ett knapptryck eller genom att man drar ut en liten sprint ur dosan.

Vardagsföremål som kan bli vapen

Bara en sådan sak som nycklar som hålls i handen och sedan riktas mot förövarens ögon eller ansikte är ett bra vapen om något skulle hända. Det skapar sår och kan rent av göra personen blind.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *