Musikfestivaler

En av de vanligaste typerna av festivaler är musikfestivaler. De kan se ut och anordnas på lite olika sätt. Vissa festivaler besöks av stora band, andra handlar om att små lokala band får visa sina färdigheter. I Sverige finns det flera olika typer av festivaler där musik är temat. Det finns både små och stora sådana. En del av dem organiseras av lokala företag, andra av större organisationer.

Festivaler som lagt ner

En av de större festivaler som fått lägga ner sin verksamhet i Sverige är Hultsfredsfestivalen. Den organiserades på orten Hultsfred i Småland under många år. Sedan började besökarna svika och festivalen förlorade inkomst. Det gjordes försök att återuppliva festivalen men det lyckades inte speciellt bra. Festivalen flyttades till Sigtuna i Stockholm år 2013 men inte heller där lyckades festivalen överleva. En ny festival startades i Hultsfred. Den kallades för This is Hultsfred. Den klarade sig dock inte speciellt många år utan även den fick lägga ner av ekonomiska skäl.

Olika band och genrer på festivaler

När det gäller musikfestivaler finns de i väldigt många olika genrer. Det finns festivaler som handlar om rockmusik. Många världskända rockband har besökt de svenska scenerna genom åren. Det finns också festivaler som har mer popmusik. Just när det gäller musikfestivaler kan de flesta finna någon festival som de gillar.

Oavsett om man vill se större, världskända band, eller om man vill stötta mer lokala sådana kan det vara klokt att se över vilka festivaler som finns att välja mellan. I regel säljs bara ett visst antal biljetter till festivalerna och det kan löna sig att vara ute i tid om man vill kunna få en plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *