Mat och dryck

När det gäller festivalbesök behöver man i de allra flesta fall inte alls oroa sig över vad man ska äta eller dricka. Det finns flera olika matstånd med olika rätter att välja mellan. Det kan dock vara klokt att se till att de följer Livsmedelsverkets rekommendationer för matlagning och hygien. Annars finns det en viss risk att man blir rejält sjuk av maten.

Snacks eller mellanmål

Oavsett hur man ska övernatta i samband med festivalen kan det vara klokt att ha lite nattmat med sig. Ibland har matstånden inte öppet på natten och det kan hända att man känner sig lite hungrig efter att ha dansat runt. Om man dricker alkohol under festivalen kan man också behöva äta något lätt emellanåt för att undvika att man mår dåligt. Det kan vara något så enkelt som salta kex eller någon frukt.

Vad kostar mat och dryck?

På en festival är mat och dryck ofta billigt. Alkohol kan vara dyrare om sådan serveras, men andra drycker och rätter kostar ofta mindre än någon hundralapp. Man bör vara förberedd på att många ställen inte tar kort, medan kontanter och Swish brukar vara accepterat på de flesta ställen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *