Matfestivaler

Det finns också många festivaler som handlar om mat. På dem kan man smaka rätter från olika länder och kulturer. Det är också ett utmärkt tillfälle att köpa lokalt tillverkade eller odlade råvaror och ingredienser. De här festivalerna brukar inte vara inhägnade i samma mån som till exempel musikfestivaler. Här är alla välkomna. Istället för att ta pengar för inträde brukar man få betala en slant för parkeringen.

Festival även för barn

Det här är en festivalsort som även kan vara lämplig för barn. De kan få prova på olika saker och det kan göra att de tycker att festivalen blir lite roligare. I regel är den här typen av festival inte förknippad med hög musik eller annat som kan vara skadligt för barnen.

Övernattning

De flesta matfestivaler pågår under dag- och kvällstid ett par dagar i rad. Det betyder att det inte finns några campingar eller liknande i anslutning till festivalen. I de allra flesta fall finns det inte heller behov av att övernatta. Man kan bo på ett hotell om man vill besöka festivalen flera dagar i rad. Många matfestivaler reser runt i landet och det innebär att man kan vänta in festivalen tills dess att den kommer till en mer närbelägen stad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *