Att åka på festival ensam

När det gäller festivaler för bara tjejer kan det vara så att man får åka på egen hand. Om man har en partner av manligt kön får denne inte följa med på festivalen och kanske har man inte så många vänner i närheten som kan eller vill gå på festivalen. I de fall man verkligen vill gå kanske man får åka själv. Men löper man en större risk då?

Röra sig ensam på området

Hos Polisen finns volontärer som svarar i telefonen i den så kallade nattknappen. Det är ett nummer man kan ringa till om man ska gå hem ensam eller om man känner sig lite otrygg. Det är dock inte ett larmnummer. Om man tror att man befinner sig i fara ska man istället ringa direkt till 112. Nattknappen fungerar mer som ett stöd.

Kan man åka ensam på festival?

Det brukar gå alldeles utmärkt att åka på festival ensam. I de allra flesta fall lär man känna andra personer där. Ibland kan det rent av vara roligare att åka ensam. Då behöver man inte känna sig bunden till vänner eller en partner. Man kan stanna på festivalen hur länge man vill, man kan bo hur man vill och så vidare.

Är ensamma tjejer mer utsatta?

Ser man till våldsbrott sker det oftare att ensamma tjejer och kvinnor anmäler dem än att ensamma män gör det. Just det är dock inte en sak som betyder att just en ensam tjej på festival är mer utsatt. Att bo ensam i ett tält på en avlägsen del av campingen kanske inte är att rekommendera, men det är antagligen inget som rekommenderas till någon som åker ensam på festival, oavsett kön eller ålder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *