Bo säkert på festivalen

När det gäller festivaler sker de flesta brott där festivaldeltagarna bor. Oavsett om man ska åka på en vanlig festival eller till en sådan som bara är för tjejer kan det alltså vara klokt att fundera över hur man ska bo. Det finns lite dyrare men mer säkra alternativ samt billigare men mer obekväma sådana.

Camping

Det kanske allra vanligaste alternativet att välja när det gäller boende på festival är camping. Ofta ordnar festivalerna egna platser att campa på men man kan också välja att ställa upp en husvagn, husbil eller att resa ett tält på en camping ansluten till SCR Svensk camping för lite mer trygghet. Det är ofta på festivalernas egna campingplatser som besökarna utsätts för olika typer av brott. Många tältar och det är överlag ett ganska osäkert alternativ eftersom att det inte finns några direkta lås på tältet och duken är lätt att skära sönder. En husbil eller en husvagn är betydligt säkrare. En camping som ligger precis vid festivalområdet kan också vara relativt ljudlig. Det kan med andra ord vara svårt att tillkalla hjälp och att sova går inte alltid heller så bra.

Hotell

Att bo på hotell är ett av de allra dyraste alternativen när det kommer till festivaler, men det är också ett av de säkraste. På hotellet är det svårt för andra att komma in och oftast kan man också tillkalla hjälp direkt från hotellrummet om så skulle krävas. Hotell som är lite större har i regel bemanning under hela natten, både i form av vakter och receptionspersonal. På hotell kan man bo ensam eller tillsammans med någon man känner men ingen annan kommer och går i rummet under natten.

Vandrarhem

På ett vandrarhem sover man ofta i större sovsalar. Det är billigare än hotell men frukost ingår inte och här kan folk komma och gå som de vill. Det är med andra ord inte lika säkert som ett hotell.

Bo hos andra

I samband med festivaler kan det ofta komma ut annonser om boende. Då kan man bo hemma hos någon annan för en mindre summa pengar. Om man inte känner personen eller personerna kan det vara ett lite riskabelt alternativ. Att hyra en stuga eller liknande kan då vara ett lite smartare val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *