Tips på maskeraddräkter för tjejer

En av de roligaste temafesterna är såklart maskerad! En maskerad går att variera i evigheter. Ett alternativ är att ha en helt fri maskerad där alla får klä ut sig till vad de vill. Men ett lite roligare alternativ är såklart att sätta ett tema så att det blir en liten utmaning för alla samt finns en röd tråd under festen. Här kommer några av våra bästa tips för maskeraddräkter för tjejer specifikt men de passar såklart vem som helst.

Tema efter ett årtionde

Ett väldigt populärt tema på maskerader är såklart att låta alla gäster klä sig som om det vore ett specifikt årtal. 70-, 80- och 90-tal är väldigt trendigt just nu med sina utmärkande stilar som är roliga att blicka tillbaka på. Hela maskeraddräkter för sjuttiotalet och åttiotalet finns att köpa hos Partykungen tillsammans med många andra dräkter.

Just för tjejer brukar åttiotalet och nittiotalet vara väldigt populärt. Åttiotalet är känt för sina tighta trikåer och neonfärger tillsammans med stora benvärmare till exempel. Tänk en träningsvideo på vhs och du är hemma. Nittiotalet handlar mer om Spice girls-teman och liknande popgrupper som slog stort med sina statement-t-shirts, spaghettiband och chokers runt halsen. Glöm inte Arnebollarna på huvudet, vilket var en av de viktigaste accessoarerna under den här tiden!

Maskerad med filmtema

Utbudet av maskeraddräkter för filmtema är gigantiskt och har ett stort utrymme för att ta ut svängarna. Här är det dags att stiga ut ur din comfort zone och rollspela som Catwoman, Harley Quinn eller kanske ”The bride” från Kill Bill. Om du är inbjuden till en maskerad med filmtema så passa på att slå på stort och gå all in med din maskeraddräkt. För att ta det hela en nivå längre rekommenderar vi att dessutom ta efter karaktärens personlighet. Lär dig några citat från filmen eller några särskilda rörelser karaktären brukar göra så kommer du garanterat göra succé på festen!

Några andra populära förslag för maskeraddräkter med filmtema kommer här:

  • Disneyfigurer.
  • Clownen från skräckfilmen It.
  • Pippi Långstrump eller annan Astrid Lindgren-karaktär.
  • Darth Vader eller Leia från Star Wars.

Maskeraddräkter för en hel grupp

Allting blir roligare när man gör det tillsammans, eller hur? Att tillsammans i grupp klä ut sig till ett mindre tema blir alltid lyckat och minnesvärt. Hos Partykungen finns färdiga maskeraddräkter för grupper med flera olika teman. Varför inte samla ihop tre kompisar och klä ut er till Teletubbies? Det passar lika bra på nittiotalsfesten som på halloween! Andra roliga maskeraddräkter för grupper är Björnligan, The Beatles, eller varför inte den klassiska hästen där en person är framdelen och den andra bakdelen. Möjligheterna är oändliga så passa på att prata ihop dig med några av dina närmsta och klä ut er till något oförglömligt för en kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *